1 Valitse merkki
2Valitse projektorin malli tai tuotenumero
Avaa lamppuhaku

FAQProjektorin tuottama kuva vaikuttaa tummemmalta kuin aikaisemmin. Mistä on kyse? ^ Takaisin ylös ^

Saattaa olla aika vaihtaa lamppu. Monimetallilamput (korkeapaine-elohopealamput) menettävät kirkkauttaan käyttötuntien aiheuttaman ikääntymisen johdosta. Joissain projektoreissa on sisäänrakennettu käyttötuntilaskuri. Tarkista laitteen käyttöoppaasta onko projektorissasi tämä ominaisuus.

Montako tuntia projektorilamppu toimii? ^ Takaisin ylös ^

Projektorilampuilla on oletettu toiminta-aika, eli lampun käyttöikä, aivan kuten kaikilla muillakin lampuilla. Käyttöikä ilmaistaan tunteina, ja se on usein luokkaa 1000–2000 tuntia, uusimmissa lampuissa jopa 4000–6000 tuntia tai vieläkin enemmän. Yksittäisen lampun käyttöikää ei voi ennustaa tarkkaan, sillä käyttöikä on tilastotieteellinen kellokäyrä. Suurin osa lampuista (ei kuitenkaan jokainen) kestää käyttöiän ilmaiseman ajan. Jotkut lamput menettävät toimintakykynsä aikaisemmin, mikä on käyttöikäluokituksen määritelmän mukaisesti hyväksyttävää.

Onko projektorin käyttötavoilla väliä? ^ Takaisin ylös ^

Lamppu kestää todennäköisimmin käyttöikäluokituksessaan ilmaistun ajan, kun projektoria käytetään tavanomaisissa käyttöolosuhteissa: kolmesta viiteen tuntia päivässä puhtaassa, suhteellisen pölyttömässä ympäristössä. Jos projektorin päivittäiset käyttöajat ovat tuota pidempiä tai käyttöympäristö on likainen ja pölyinen, on todennäköistä että lamppu hajoaa normaalia aikaisemmin. Projektorilamppu joka on päällä vuorokauden ympäri, seitsemän päivää viikossa, hajoaa todennäköisimmin ennen kuin luokitettu käyttöikä on saavutettu.

Miten voin pidentää projektorilampun käyttöikää? ^ Takaisin ylös ^

 • Älä anna projektorilampun ylikuumentua. Yleisin syy lampun rikkoutumiselle on liika kuumuus. Noudata projektorivalmistajan suosituksia siitä, miten varmistat että lamppu saa viilentyä asianmukaisesti käytön jälkeen.
 • Käytä projektoria puhtaassa, suhteellisen pölyttömässä ympäristössä.
 • Puhdista ilmansuodattimet säännöllisesti.
 • Mikäli projektorissasi on mahdollisuus valita säästötila, käytä sitä projektorivalmistajan suositusten mukaan.

Miten halogeenilamput ja monimetallilamput eroavat toisistaan? ^ Takaisin ylös ^

 • Halogeenipolttimon käyttöikä on noin 70 tuntia. Monimetallilamput (metallihalidilamput) kestävät huomattavasti kauemmin, tyypillisesti 1000–2000 tuntia.
 • Halogeenilamput ovat halvempia hankkia (tyypillisesti 30–90 €) kuin monimetallilamput (tyypillisesti 230–470 €).
 • Halogeenilamppujen antama valo on kellertävää, monimetallilamppujen valo on puhtaamman valkoista.
 • Halogeenilamppujen valoteho säilyy korkeana koko käyttöiän ajan, monimetallilamppujen kirkkaus heikkenee käytön myötä.

Mitä tarkoittaa UHP? ^ Takaisin ylös ^

UHP (Ultra High Performance) on Philipsin suunnittelukonsepti, joka pyrkii tuottamaan saman kirkkauden pienemmällä tehonkulutuksella. Teknologia tuo monia etuja. Projektoreista saadaan pienempiä ja keveämpiä, koska virtalähde on pienempi. Projektorit ovat viileämpiä ja käyttö hiljaisempaa, koska tuuletuksen tarve vähenee. Käyttökustannukset laskevat, koska sähköä kuluu vähemmän. Lampun käyttöikä pitenee, koska pienempi tehonkulutus ja alempi lämpötila kuluttavat lamppua vähemmän. UHP-lamput kestävät noin 4000 tuntia, kun tavalliset monimetallilamput kestävät noin 1000–2000 tuntia.

Mitä muita lampputyyppejä on olemassa? ^ Takaisin ylös ^

 • P-VIP – Osramin valmistama lampputyyppi
 • NSH – Ushion valmistama lampputyyppi
 • SHP – Phoenixin valmistama lampputyyppi
 • E-TORL – Epsonin valovuotoa minimoiva tekniikka

Minkä takuun saan vaihtolampulleni? ^ Takaisin ylös ^

Useimpien alkuperäisten merkkilamppujen (kuten Sony, Hitachi, BenQ) valmistajan takuu kattaa 90 päivää tai 500 käyttötuntia, sen mukaan kumpi ehdoista täyttyy ensin, joillain lampuilla on pidempi takuuaika. Hotlamps tarjoaa tällä hetkellä massiivisen 2 vuoden takuun kaikille myymilleen lampuille.

Tällä verkkosivulla käytetään evästeitä
Käyttämällä tätä verkkosivustoa tai sulkemalla tämän viestin hyväksyt evästepolitiikkamme.