1 Valitse merkki
2Valitse projektorin malli tai tuotenumero
Avaa lamppuhaku

Tietoa lampuista

Projektorilamppujen kehitystyöhön ovat osallistuneet maailman johtavat valaistusteknologiayritykset. Projektorilamppujen jokainen yksityiskohta, kuten lampun muotoilu, ohjauselektroniikka ja optiikka, on suunniteltu takaamaan paras mahdollinen kuvanlaatu, luotettava toiminta sekä pitkä käyttöikä.

Monimutkainen tuotantoprosessi vaatii tarkan laadunvalvonnan, joka takaa että projektorilamppu on turvallinen käytössä ja käyttäjälleen. Lamppu sisältää tarkkuuselektroniikkaa sekä optimoidun yhdistelmän valontuottoon vaikuttavia aineita, kuten elohopeaa, lasipolttimon sisälle sinetöitynä. Projektorilamppu on suunniteltu kestämään valontuotantoon tarvittavat olosuhteet: auringon pintalämpötilaa korkeampi yli 8000 kelvinin lämpötila ja yli 200 baarin paine.

Projektorilamppuja tuottaa seitsemän alkuperäistä valmistajaa: Philips, Osram, Ushio, Phoenix, Iwasaki, Matshushita ja Epson. Näillä valmistajilla on patenttioikeudet projektorilamppujen valmistukseen.

Projektorilamput myydään yleensä kokonaisina moduuleina, joihin kuuluu polttimo sekä tiettyyn projektorimalliin sopiva kehikko.

Lamppumoduuli on tarkoitettu loppukäyttäjän vaihdettavaksi eikä vaadi erityistä teknistä osaamista. Muutama valmistaja myy myös vaihtopolttimoita, mutta polttimon vaihtaminen vaatii teknistä erityisosaamista eikä vaihtoa suositella tekniikkaan perehtymättömän kuluttajan tehtäväksi.

Projektorien vaihtolamppujen maailmanmarkkinat ovat lähes miljardin dollarin arvoiset, mikä on houkutellut pääasiassa Kaakkois-Aasiassa toimivia tuottajia valmistamaan kopiolamppuja markkinoille. Näitä kopioita myydään esimerkiksi sanoilla "yhteensopiva", "sopii", "vaihtoehto". Lue lisää kopiolamppujen vaaroista täältä.

 

Tällä verkkosivulla käytetään evästeitä
Käyttämällä tätä verkkosivustoa tai sulkemalla tämän viestin hyväksyt evästepolitiikkamme.