1 Valitse merkki
2Valitse projektorin malli tai tuotenumero
Avaa lamppuhaku

Lampputyypit

Hotlamps myy vain alkuperäisiä lamppuja – emme myy kopiolamppuja.

Projektorilamppuja on kolmea eri ryhmää: OEM-lamput (alkuperäinen valmistaja), Genuine Original -lamput (yhteensopiva merkkilamppu) sekä yhteensopivat lamput (tunnetaan myös nimellä kopiolamppu tai lamppuväärennös).

OEM-lamput

OEM-lamput ovat alkuperäisten projektorivalmistajien markkinoimia alkuperäisiä lamppuja, samoja kuin projektorin mukana tullut lamppu. Hotlamps myy alkuperäisiä lamppuja kaikkien merkittävien projektorivalmistajien projektoreihin.

GO Lamps – Genuine Original -yhteensopivat merkkilamput

Joitain vuosia sitten alkuperäiset polttimovalmistajat päättivät valita muutaman valmistajan, jotka kykenisivät valmistamaan alkuperäistä laatua vastaavia lamppumoduuleja, joissa käytetään alkuperäistä polttimoa. Päätös oli onnistunut: GO Lamps -lamput vastaavat alkuperäistä laatua, samalla kun tuoteryhmä helpottaa varastoketjun hallintaa ja toimii järkevänä vaihtoehtona halpojen kopiolamppujen tuomalle uhalle.

GO Lamps -tuotteet ovat kuten Kingston-muistikammat tietokoneeseen tai SanDisk-muistikortit kameraan – ne ovat aitoa alkuperäistä Genuine Original -laatua, joka on suunniteltu toimimaan täydellisesti yhdessä alkuperäisen laitteesi kanssa. Koska ketju tehtaalta kuluttajalle on lyhempi, on tuoteryhmä voitu hinnoitella 25–35 % edullisemmaksi, vaikka tuotteen korkea laatu on OEM-lamppua vastaava.

GO Lamps -lamppuja suosittelevat maailman johtavat projektoripolttimoiden valmistajat Philips, Osram, Ushio ja Phoenix. Tuoteryhmä käy läpi tarkan laatuseulan, jossa tutkitaan esimerkiksi valaistusominaisuudet, syttyminen, jännite, ulkonäkö, liitännät ja toiminta-aika. Kaikki lamput valmistetaan ISO 14001 -standardin mukaisesti. GO Lamps -lamput on suunniteltu täyttämään korkeat toiminnallisuusvaatimukset ja kunnioittavat alkuperäisten valmistajien kaikkia patentteja ja tekijänoikeuksia.

Tarjoamme hämmästyttävän 2 vuoden takuun lampun rikkoutumista vastaan GO Lamps -yhteensopivat merkkilamput -tuoteryhmän kaikille lampuille. Lue lisää tuoteryhmästä sivustolta www.go-lamps.com.

Yhteensopivat lamput / kopiolamput

Yhteensopivat lamput eli kopiolamput on usein pakattu ruskeaan pakkaukseen, jossa ei ole valmistajan merkintöjä. Tämä tuotetunnisteiden puuttuminen on usein merkki siitä, että tuotteen on valmistanut valvomaton yritys ja on todennäköistä että alkuperäisten valmistajien patentteja ja tekijänoikeuksia on rikottu.

Kopiolampuissa ei voi odottaa toimivaa takuuta eikä tuotteen laadusta ole takeita. Usein näitä tuotteita ei ole valmistettu riittävien laatukriteerien mukaisesti, jolloin tuotteen ominaisuudet ovat heikkoja ja käytöstä voi aiheutua riskejä. Hotlamps ei suosittele kopiolamppujen myyntiä.

Miten tunnistaa kopiolamput ja välttyä niiden riskeiltä

Varo näitä sanoja ja ilmaisuja:

 • Copy – Kopio
 • Compatible – Yhteensopiva
 • Alternative – Vaihtoehtoinen
 • Equivalent – Vastaava
 • Generic – Geneerinen
 • Bulb only – Vain polttimo
 • Non-original – Ei alkuperäinen
 • Re-lamped – Lamppu uusittu

Yhteensopivien lamppujen / kopiolamppujen riskejä:

 • Terveys ja turvallisuus:
  Projektorilamput ovat erittäin monimutkaista suunnittelua ja vaativat tarkoin valvotun valmistusprosessin. Valontuotantoon tarvitaan vaarallisia kemikaaleja, jotka on pakattu suojaavaan lasipolttimoon, jonka pitää kestää korkea paine ja syntyvä korkea lämpö. Jos paine on liian korkea, polttimo ja koko lamppu voivat räjähtää. Jos paine on liian matala, valontuotanto on heikko.
 • Suorituskyky:
  Projektorilampun laatu vaikuttaa suoraan projektorin kykyyn toistaa värit oikein ja tuottaa valoisuudeltaan ja kontrastiltaan virheetön kuva. On tärkeää kuvanlaadulle, että projektorissa käytetään juuri siihen suunniteltua lamppua.
 • Oikeudelliset näkökohdat:
  Monissa tapauksissa kopiolamput rikkovat alkuperäisen valmistajan patentteja, tekijänoikeuksia tai muita aineettomia oikeuksia. Laittomien kopiolamppujen maahantuoja ja myyjä voivat joutua syytteeseen ja korvausvastuuseen aineettomien oikeuksien rikkomisesta.

Kopiolamppujen tunnistaminen:

 • Hinta:
  Jos projektorilampun hinta vaikuttaa liian hyvältä ollakseen totta, kyse onkin usein kopiolampusta. Kysy onko lamppu alkuperäinen ja varmista millainen takuu lampulle annetaan.
 • Lamppumoduuli tai pelkkä polttimo:
  Suurin osa kaupan olevista OEM-lampuista sekä yhteensopivista  GO Lamps -merkkilampuista myydään asennusvalmiina moduuleina. Tämä tarkoittaa, että lampun vaihto käy sekunneissa. Jos ostat pelkän polttimon, se pitää itse vaihtaa vanhaan lamppumoduuliin, mihin tarvitaan työkaluja ja tekniikan tuntemusta. Polttimon vaihto vie aikaa, eikä ole takeita siitä, että moduuli vaihdon jälkeen täyttää laatuvaatimukset. Huomaa kuitenkin, että Sharp myy sekä lamppumoduuleja että pelkkiä polttimoja joihinkin projektoreihin, nämä ovat alkuperäisiä tuotteita.
 • Tuotekuvaus:
  Epäile kopiotuotetta, mikäli tuotepakkauksessa tai tuotteen markkinoinnissa käytetään epäilyttäviä ilmaisuja, kuten "yhteensopiva", tai ominaisuuksia kuvataan pelkästään epämääräisellä yleisilmaisulla, kuten "120 wattia".

Tällä verkkosivulla käytetään evästeitä
Käyttämällä tätä verkkosivustoa tai sulkemalla tämän viestin hyväksyt evästepolitiikkamme.